Restaurantele, cafenelele și barurile se închid din nou, începând de astăzi, 14 februarie. De asemenea, teatrele sau alte instituții de cultură se închid din cauza ratei de incidență care a sărit de peste 3 la mie.

Restaurantele, barurile și cafenelele se închid la interior astăzi, deoarece rata de incidență a municipiului Cluj-Napoca a ajuns la 3,49 la mia de locuitori. Potrivit subprefectului, Irina Munteanu, restaurantele vor rămâne închise pentru o perioadă de 14 zile.

La începutul săptămânii, rata de incidență a ajuns la 2,97 la mie, lucru care a dus la ridicarea unor restricții în municipiu, dar acest lucru nu a ținut mai mult de patru zile.

Pe lângă Cluj-Napoca mai sunt 8 localități care intră în scenariul roșu: Baciu, Băișoara, Câțcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmartin și Valea Ierii. Și în aceste localități se aplică aceleași măsuri, specifice localităților care au depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Patronii de localuri din Cluj au anunțat că vor protesta pașnic marți, 16 februarie, fiecare în fața propriului local.

„Industria noastră este într-un moment critic, în care nu vrem însă să ne lăsăm copleșiți de neputință. 

După nenumărate dialoguri cu autoritățile, în urma cărora multe promisiuni sunt în continuare amânate, ne vedem nevoiți să acționăm și altfel. 

Inițiem astfel un protest pașnic, marți, 16 februarie, la care ne dorim și vă încurajăm să participăm în număr cat mai mare, pentru a trage un nou semnal de alarmă. Suntem îngenunchiați!

HORECA – CAPĂT DE DRUM! Un protest PAȘNIC susținut de INDUSTRIA OSPITALITĂȚII

Când? MARȚI 16.02.2021, în intervalul orar 12:00 – 12:30.

Unde? ÎN FAȚA unității tale, unde timp de o jumătate de oră, vei opri complet activitatea pe toate fronturile.

Cum? Cu PANCARTE CU MESAJE UNTARE (vezi mai jos), ÎN LINIȘTE și cu măsuri de PROTECȚIE și DISTANȚARE SOCIALĂ.

De ce și TU?  Pentru că te-ai săturat ca tu să RESPECȚI regulile JOCULUI și EI NU! Este ULTIMUL CEAS, ULTIMA SPERANȚĂ!

Cum te poți implica? Cheamă PRESA, anunță-ți prietenii, clienții, fii Tu însuți un LIDER DE OPINIE ÎN COMUNITATEA TA ONLINE și POSTEAZĂ!”, precizează protestatarii.

Omul de afaceri Andi Daiszler, cu toate că nu activează în domeniul ospitalității, a făcut o cerere pentru reprezentanții HORECA pentru a aceștia să poată participa la o întâlnire cu membrii Comitetului pentru situații de Urgență Cluj.

„Am așteptat ca și la nivelul județului Cluj să apară demersuri precum cel al Breslei Cârciumarilor din Brașov, dar n-am văzut să fie, deși înțeleg cât de afectată e toată lumea care s-a pregătit de reluarea activității doar pentru ca trei zile mai târziu să fie notificată de suspendarea ei.

Așa că, am depus o solicitare în nume propriu la Prefectura Cluj cu privire la înființarea unei liste pe care reprezentanții afacerilor din Cultură/Horeca să se poată înscrie și de pe care să fie ales unul care să aibă acces la următoarea ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cel care decide închiderea/deschiderea localurilor, cinema-urilor, teatrelor.

Intuiesc că dacă Cultura/Horeca avea un reprezentant la întrunirea din 08.02.2021 ar fi înțeles că deschiderea localurilor din 9 va fi reanalizată pe 12 februarie când urma să fie emisă HG8/2021 și incidența din nou verificată.

Sper să-i ajute pe cei din Cultură/HORECA. Să fie un punct de plecare”, a scris Andi Daiszler pe pagina sa de Facebook. 

coral