„Orașul Cluj-Napoca din România a fost ales ca și câștigător al categoriei orașelor inteligente. Orașele votate în cadrul Emerging Europes Business-Friendly Perception Index au fost alese de către un juriu format din peste 100 de experți FDI din lume”, transmite Emerging Europe.

Pe locul doi se află capitala Bulgariei, Sofia, urmată de Tallinn din Estonia și Vilius din Lituania.

La începutul anului, Cluj-Napoca a mai fost remarcat din punct de vedere aL dezvoltării „smart”, Primăria primind un nou premiu „Smart City Administration”, pentru strategiile și performanțele din anul 2020, premiu acordat în ianurie 2021.

Primăria Cluj-Napoca a atras tot mai multe remarci pozitive datorită faptului că în prezent, pune la dispoziția cetățenilor peste 250 servicii și proceduri online, pentru a diminua efortul și timpul petrecut pe drum sau în așteptare, precum și riscul în context pandemic. Pe lângă introducerea de noi proceduri și sisteme, precum Tichetul albastru, pe termen scurt, Primăria are ca obiectiv emiterea online a tuturor avizelor și autorizațiilor eliberate de instituție.

Astfel, Clujul s-a transformat într-un pol de dezvoltare în materie de inovare și startup-uri în mai puțin de două decenii. Când vorbim de tehnologie urbană, Clujul este numit de presa internațională ca fiind lider indiscutabil în România. Acest titlu a venit în urma unor investiții pe care Primăria le-a făcut, uneori cu ajutorul fondurilor europene, alteori doar din bugetul local.

coral