Cluj-Napoca rămâne oraşul cu cele mai scumpe chirii din ţară. După ce în pandemie chiriile au scăzut, acum lucrurile încep să revină la „normal”.

“Proprietarii de spaţii încep să crească automat preţurile. Au crescut undeva cam cu 20, 30 la suta. Daca in timpul pandemiei pretul a ajuns sa zic asa un spatiu mediu din zona centrala la 300 de euro acum proprietarii incep sa creasca spre un 450, 500”, spune Iustinian Berindei, agent imobiliar, citat de observatornews.ro.

Veştile nu sunt bune nici pentru viitorul apropiat. Revenirea studenţilor în oraşul universitar, la toamnă, ar putea duce la un nou val de scumpiri când vine vorba de chiriile la garsoniere şi apartamente.

Şi afacerile care au luat o pauză pe durata pandemiei caută acum spaţii noi pentru a relua activitatea. Pentru un salon de înfrumuseţare cu 15 angajaţi, această antreprenoare trebuie să calculeze foarte bine cât poate da pe chirie:

“Ca şi buget putem să mergem până în 3-4 mii de euro la partea aceasta de închiriere spaţiu”. Însă preţurile au crescut şi în cazul spaţiilor comerciale. Aşa că tot mai mulţi antreprenori caută să nu mai închirieze pe termen foarte lung.

coral