Poveste incredibilă la Cluj, oraș universitar și centru medical regional, unde o femeie de 87 de ani a fost nevoită să stea 5 ore cu mâna ruptă la urgențe, întrucât medicul care trebuia să o trateze dormea.

”Soacra mea, 87 de ani, azi și-a rupt mîna. Încheietura.

Cît credeți că a durat pînă i-au pus-o în ghips?

Prima dată, a durat 2 ore la Turda ca să-i spună că n-au radiolog, nu pot face radiografii și, chiar și-așa, nu au ortoped să-i tragă mîna la loc, dacă e cazul. „Mergeți la Cluj!”

La Cluj, Clinica de Ortopedie. 5 ore!! Și nu oricînd, ci între ora 20 și 1 noaptea! În ultimele două ore, după ce s-au distrat de minune într-un cabinet lăturalnic, ne-au abandonat total, au plecat cu toții – medici, asistenți.

„Domnule doctor, totuși, nu se poate face ceva? Are 87 de ani, nu mai rezistă”

Răspuns: „Și de ce-mi spuneți mie?!”

La ora 00:30 umblam prin toate cabinetele goale de la parter. Era pustiu! Asistenta de la radiologie și-a făcut treaba și, binevoitoare, încerca să ne ajute să dăm de urma medicului. Cred că a fost o întîmplare că, de pe un hol întunecat, dintr-un alt cabinet, a apărut „domnul doctor” – buimac de somn.

„Domnule doctor, ne țineți aici de cinci ore, vă bateți joc de noi. O să vă fac reclamație!”

„Așa, și?! Faceți!”

„Autor”, medic rezident, Eugen Iurcovschi. Și e doar la începutul carierei!”, a scris ginerele femeii pe Facebook. coral