Reprezentanții administrației locale au anunțat că vor investi mai mult în pistele de biciclete din oraș, vor fi mai mulți kilometri de piste, iar cele noi vor fi conectate cu cele existente.

Extinderea rețelei face parte din strategia municipalității de a încuraja transportul alternativ, în special în zona centrală.

„Poți să vii de la Primărie, de exemplu, să te duci pe banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun, de pe strada Memorandumului, să intri pe strada Regele Ferdinand și să îți continui deplasarea până la gară. Dintr-o dată s-au legat câteva zone. În momentul în care vom finaliza strada Emil Isac, strada care iese de la Primărie, vor fi conectate pistele de biciclete de pe Emil Isac, strada Napoca, Republicii, cu cele de pe Avram Iancu și cu cele de pe strada Eroilor și, dintr-o dată, cel puțin în zona centrală, o să avem o rețea de piste în totalitate inter-conectată”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

De asemenea, reorganizarea intersecției Căii Mănăștur cu Moților va conecta viitoarele piste de aici cu parcul central, dar și cu cartierul Grigorescu. Pentru cartierul Grigorescu a fost prezentat la sfârșitul lunii trecute un plan de amenajare în cadrul unei dezbateri publice, context în care primarul Emil Boc a punctat și importanța pistelor pentru biciclete.

„Aș vrea ca cetățenii să nu intre în panică și să înțeleagă că atunci când vorbim despre pietonalizare nu înseamnă că toate arterele luate în discuție vor fi blocate traficului auto. Unele străzi se transformă parțial în spații pentru pietoni, altele vor fi shared space, scoatem mașinile de pe trotuare, regăsim mai mult spațiu pietonal. În concluzie: vom asigura fluența auto, atât cât este nevoie, creăm și spațiu pentru pietoni și piste pentru biciclete. Nu în ultimul rând, salut orientarea proiectului spre Someș și corelarea lui cu proiectul privind amenajarea malurilor Someșului”, a declarat primarul Emil Boc.

Realizarea de trasee neîntrerupte pentru bicicliști este o problemă mai veche în oraș, una pe care asociațiile de bicicliști au solicitat să fie rezolvată

 

 

coral