News Flash:

Cluj: Parc de 10 hectare cu facilități sportive la Expo Transilvania

16 Decembrie 2020
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
parc

Primăria municipiului Cluj-Napoca are în plan revitalizarea zonei cunoscute drept Expo Transilvania din cartierul Mărăști, pe o suprafață de 17 hectare, prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, realizarea unui parking și reglementarea viziunii urbanistice pentru viitor.

Principalele obiective de investiţii ale proiectului:

– Modernizarea Parcului Aurel Vlaicu (suprafață parc : peste 10 hectare)

– Aplicarea principiilor Walkable City – pentru îmbunătățirea calității spațiului public

– Construirea unui parking în zona de intervenţie (min. 350 locuri).

Parc:

Spaţiul verde va fi nu doar reabilitat, ci şi extins, vor fi plantaţi arbori, vor fi realizate facilităţi sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare / promenadă, o zonă de joacă pentru copii în care dorim instalații de joacă creative, incluzive, ecologice.

Finanţarea investiţiei va fi realizată în prima fază din fonduri de la bugetul local, urmând ca ulterior să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor U.E. aferente următoarei perioade programatice.

Un alt punct de atracție îl va reprezenta teatrul în aer liber, respectiv spațiul amenajat pentru workshop-uri și evenimente. Proiectul include zone adaptate persoanelor cu dizabilități.

 Walkable-city:

Componenta aceasta a investiției include amenajare zone pietonale / shared-space, infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart – străzile vizate:

– Str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată

– Str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr

– Str. Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului

– Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei

De asemenea, Primăria lucrează la identificarea amplasamentului pentru un nou parking de minimum 350 locuri în această zonă (ExpoTransilvania / IRA).

Ținând cont de avize și exproprieri, timpul estimat până la lansarea procedurii de execuție este de 16-18 luni. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare: 2.200.000 lei fără T.V.A.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parc cluj expo transilvania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053543 (s)