Peste 900 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigare a criminalității economice, rutieră, precum și luptători S.A.S. au organizat acțiuni în perioada minivacanței de 1 mai.

Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiști locali, pentru siguranța comunității, prin menținerea ordinii și liniștii publice, a siguranței rutiere, dar și în vederea verificării modului de respectare a ordonanțelor militare.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii, împreună cu celelalte forțe de ordine, au aplicat zilnic, aproximativ 160 de sancțiuni, fiind înregistrate nerespectări ale prevederilor Ordonanțelor militare, ale normelor Legii 61/199 Rep., și OUG 195/2002.

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru combaterea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a preveni faptele de natură infracțională.

EXEMPLE ACȚIUNI ȘI CONSTATĂRI ALE POLIȚIȘTILOR

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, cu scopul impunerii normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în cursul zilei de 1 mai, în intervalul orar 11.00-13.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Huedin, a Secției 8 Poliție Rurală Huedin, cu sprjinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și a Poliției Locale Huedin, au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare.

Au fost legitimate peste 174 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 151 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 870 de lei.

coral