Primăria Cluj-Napoca își caută de câteva zile un IT-ist bun căruia să îi ofere un salariu de 10.000 de lei pe lună. Primaul, Emil Boc, declară că niciunui IT-ist nu îi surâde ideea de a lucra pe 10.000 de lei. Salariile IT-iștilor din Cluj sunt mai mari decât cele din București. 

IT-iștii din Cluj, obișnuiți cu salarii mai mari față de ceea ce oferă primăria

10.000 de lei sau 2.000 de euro, atât oferă salariu Primăria Cluj-Napoca pentru postul de IT-ist. Deși pentru mulți clujeni suma aceasta le depășește cu mult așteptările, IT-iștii nu sunt impresionați deloc de astfel de sume, ba din contră, niciun IT-ist nu vrea să lucreze la primărie pe banii aceștia. Emil Boc recunoaște și știe că salariul e prea mic în raport cu ofertele din privat, dar nu poate mări salariul.

„Suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, a declarat primarul Boc.

Totul a pornit în 2017, când, spune Boc, nu a vrut să construiască mall-uri la fiecare colț de cartier, ci a sprijinit dezvoltarea clădirilor de birouri în speranța că acest lucru va crește economia orașului în viitorul apropiat. 

Salarii mai mari pentru IT-iștii clujeni 

Pentru al cincilea an la rând salariile IT-iștilor din Cluj sunt peste cele din Capitală, în medie, în Cluj, un salariat câștigă peste 7.700 de lei net, în timp ce în București salariul mediu este de peste 7.000 de lei net.

coral