Noile băi publice, care au costat câte 50.000 de euro fiecare, au fost amplasate, conform primarului Emil Boc, în Baza Sportivă Gheorgheni, parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Proiectul a fost propus și votat de către clujeni prin proiectul de Bugetare Participativă. Toaleta dispune de un sistem automat de taxare (50 de bani/ utilizare). De asemenea, acestea dispun de o garanție de 2 ani. 

Toalete moderne în spațiile publice din Cluj-Napoca. Proiect implementat ca urmare a procesului de bugetare participativă

Locații: Baza Sportivă Gheorgheni, parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.

Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele.

De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei).

Proiectul a fost propus și votat de clujeni pe platforma www.bugetareparticipativa.ro.

—-
În anul 2017, Primăria Cluj-Napoca a implementat primul proces de bugetare participativă online din România, urmând derularea a încă 2 ediții online în 2018 și 2019. Mai multe informații despre stadiul proiectelor:

Proiecte

coral