Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, din județul Cluj, a fost reținut timp de 24 de ore, de către polițiștii clujeni, după ce mama unei fetițe a depus plângere pentru ultraj contra bunelor moravuri. Mai exact, bărbatul a urmărit-o pe copila de 14 ani, pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, în zona Kaufland Mărăști. După ce s-a urcat cu autovehiculul pe trotuar, pentru a fi mai aproape de victimă, bărbatul a început să se masturbeze.

Copila se îndrepta spre supermarket în momentul în care a văzut autoturismul bărbatului și pe acesta în timp ce se masturba.

„I-a atras atenția fetei, apoi s-a oprit și s-a masturbat în autoturism, în fața ei, în timp ce el râdea haotic. Fetița s-a speriat foarte tare și m-a sunat imediat. A fost urmărită până acolo. Pentru că s-a întâmplat pe raza Secției 2 Poliție m-am dus să depun plângere acolo. De la Secția 2 Poliție m-au trimis la Poliția Municipiului. A fost audiată copila în calitate de martor și asta pentru că nu a fost atinsă pentru a primi calitatea de victimă. Dar sechelele suferite sunt aceleași pentru fetița mea. Fata l-a recunoscut și în poze”, spune mama copilei, cu speranța că se va face dreptate.

Femeia dorește dreptate cu orice preț pentru copila ei.

„Dacă justiția nu face dreptate îmi fac dreptate cu mâna mea, îi scot ochii din cap acestui bărbat”, adaugă clujeanca.

Din data de 4 iulie, când a avut loc incidentul, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au ridicat și vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă și așa au reușit să-l identifice pe bărbat.

„La data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat, din județul Cluj, bănuit de săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Cel în cauză, la data de 4 iulie, în jurul orei 11.00, aflându-se pe strada Aurel Vlaicu, în autoturismul proprietate personală, ar fi avut un comportament indecent, fapt prin care a creat o stare de temere și dezgust persoanelor care se aflau în zonă”, precizează Beatrice Milonean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Surse apropiate anchetei au declarat că bărbatul și-a recunoscut fapta în timpul audierilor.

După cele 24 de ore petrecute în arest, bărbatul urmează să fie dus la procuror. Magistratul procuror decide dacă îl duce pe bărbat în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arest la domiciliu sau arest preventiv, ori îl plasează direct sub control judiciar.

În ultimii ani, în Cluj-Napoca, astfel de situații în care copiii au fost abuzați, sub diferite forme, s-au repetat din ce în ce mai des.

Sursa coral