Unde dai şi unde crapă! Un clujean în vârstă de 39 de ani, iubitor de animale, după ce a cumpărat un câine de la un arab, tocmai la Şimleul Silvaniei, la întoarcerea în Cluj-Napoca a avut parte de surpriza vieţii sale! Rugat de sirianul-rezident la Cluj-Napoca, să-l aducă şi pe el acasă, ajunşi pe strada Bisericii Ortodoxe unde insul locuieşte, acesta n-a mai putut fi trezit decât cu mare greutate din starea de somnolenţă în care intrase în timpul călătoriei. Iar gestul clujeanului de a-l ajuta să iasă din transa indusă, după o supradoză de xanax, l-a costat scump: ajunşi la locuinţa sirianului, gazda a scos un cuţit şi l-a rănit la un deget. Atacatorul fost repede pus la punct de către clujean, cu doi pumni în cap – iar poliţia, chemată, l-a transportat pe arab la balamuc, arată Gazeta de Cluj.

“A mers glonţ la bucătărie şi a scos un cuţit, cu care m-a atacat”!

Andrei Hercz este un clujean care şi-a tot căutat, pe reţelele specializate în vânzări, un câine din rasa “American bully”, care aduce izbitor cu un pitbull. Şi l-a găsit tocmai la un sirian în vârstă de 23 de ani, rezident în Cluj-Napoca, care i-a spus însă că patrupedul poate fi procurat numai din Şimleul Silvaniei, exact unde se afla şi el în momentul respectiv. Astfel, dornic să intre cât mai repede în posesia câinelui, Hercz a hotărât să pornească urgent spre Şimleu, ca să-l cumpere şi apoi şi-l preia. Ajuns acolo, împreună cu un prieten, clujeanul a încheiat tranzacţia, a plătit contravaloarea câinelui iar când s-a pregătit să vină spre casă  arabul l-a rugat să-l aducă şi pe el la Cluj-Napoca, împreună cu iubita lui, originară din Şimleu. Fără să şovăie, Hercz a acceptat acest lucru şi, mai mult, ajunşi la Cluj-Napoca s-a oferit să-i ducă pe cei doi la domiciliul vânzătorului, situat pe strada Bisericii Ortodoxe. Povesteşte acesta, semi-amuzat, pe coridoarele I.M.L.Cluj, unde se prezentase marţi, 22 ianuarie, pentru a-şi scoate un certificat medico-legal: “Pe lângă faptul că i-am încărcat în portbagaj şi o mulţime de bagaje, ajunşi la destinaţie, am văzut că omul nu se mai trezeşte, e căzut într-un somn profund din care nu-l puteam nicicum trezi. Am luat-o la întrebări pe iubita lui – o nenorocită, fără căpătâi, care a crescut la casa de copii – şi aceasta mi-a mărturisit că Ali a tras pe nări o supradoză de xanax, medicamentul cu care se droghează amândoi, la greu. Atunci, am luat nişte zăpadă şi l-am spălat cu ea, după care i-am dat individului câteva palme, uşor, în zona feţei ca să-l ajut să-şi revină”.  A reuşit, în fine să-l trezească pe arab şi, amabil, s-a înhămat şi la bagaje şi le-a dus împreună cu prietenul său în locuinţa acestuia. Adaugă Hercz, cu aer îngrozit: “Ajunşi acolo, am avut parte de o surpriză de proporţii: fără să zică ceva sirianul a mers glonţ la un sertar şi a scos un cuţit de bucătărie, cu care m-a atacat. Eu eram primul, prietenul meu la doi paşi în spatele meu, iar iubita lui în cadrul uşii, încremenită”!

Hercz: “Un drogat periculos, care poate lua viața oricui”

Arată acesta că singurul gest de care a fost capabil a fost să pareze lovitura de cuţit, cu mâna stângă, şi apoi – fiind fost sportiv de performanţă – să-i ardă o serie de pumni, în cap – şi să-l pună, pe atacator, instantaneu, la pământ. “N-am avut ce face, am fost nevoit să fac acest lucru, altminteri insul – care avea o privire total tulburată, de nebun – mă ucidea fără nicio ezitare! Şi, pentru că individul îşi pierduse telefonul în maşină am dat să mă duc după el, să i-l caut şi să i-l aduc, moment în care Ali şi-a revenit şi a luat o sticlă de pe masă, încercând să mă lovească în cap cu ea. L-am potolit din nou, cu încă un pumn, după care am ieşit în stradă şi am chemat poliţia. Eu sângeram abundent, cum mă lovise cu cuţitul – şi sângele meu era răspândit peste tot, prin casă”, explică Hercz. Curând de tot, la faţa locului a sosit şi poliţia, care l-a încătuşat pe tânărul sirian şi l-a transportat la Secţia 6 din cartierul Zorilor, Hercz şi prietenul său pornind şi ei, spre secţie, cu maşina lui. “Am făcut plângere pe numele arabului, după care m-am dus direct la U.P.U., ca să fiu pansat la deget, iar arabul a fost dus de poliţişti direct la Clinica de Neuropsihiatrie, pe Marinescu. Am aflat mai târziu că individul mai fusese acolo, cu o ocazie, după o chestie asemănătoare, dar medicii l-au trimis acasă pentru că nu avea asigurare de sănătate. Nu-mi vine, efectiv, să cred ce am auzit: adică a fost trimis înapoi printre oameni, doar-doar reuşeşte să omoare pe cineva!”. Nu-şi încheie bine fraza şi bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între 10 şi 12 zile de îngrijiri medicale. Adaugă acesta, în timp ce-şi îmbracă geaca: “Acum am să-l dau în judecată şi am să mă lupt ca să fie expulzat – fiindcă sub masca unui ins nevinovat rezident se ascunde un drogat periculos care poate lua viaţa oricui, într-o secundă. Eu am avut noroc pentru că am fost sportiv şi am reuşit să mă apăr de el – dar ce te faci dacă i se pune pata pe un om care nu are noţiuni de autoapărare”?

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La data de 20 ianuarie a.c., in jurul orei 02:50, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în jurul orei 01:00, în timp ce se afla in locuinţa unui bărbat, de 23 de ani, cetăţean sirian cu reşedinta în Cluj-Napoca, a fost agresat de acesta din urmă, pe fondul unor neînţelegeri. Polițiștii au aplanat conflictul, iar pe cetăţeanul în varstă de 23 de ani l-au condus la Spitalul de Neuropsihiatrie pentru efectuarea unor investigaţii, având în vedere comportamentul recalcitrant al acestuia. În continuare se fac investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,lovire sau alte violenţe”, faptă prevazută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

CE ESTE XANAX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ: Acest medicament se prezintă sub formă de comprimate ce conţin alprazolam 0,25 mg, 0,5 mg şi 1 mg. Face parte din grupul de medicamente denumite benzodiazepine, medicamente ce acţionează asupra unor substanţe de la nivelul creierului. Xanax este folosit pentru tratamentul anxietăţii, tulburărilor anxios-depresive şi a tulburărilor de panică, pentru profilaxie şi tratament în delirium tremens şi în sindromul de abstinenţă la alcoolici. Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Xanax: simptomele determinate de supradozaj sunt somnolenţă, ameţeli, stare de confuzie, rărirea bătăilor inimii, respiraţie dificilă, tulburări de mers şi de vorbire şi stare de inconştienţă. Dacă luaţi mai multe comprimate decât v-a fost prescris (sau dacă altcineva ia medicamentul dumneavoastră), solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale. Luaţi cu dumneavoastră şi prospectul sau eventualele comprimate rămase. Alprazolamul poate determina obişnuinţă. Puteţi deveni dependent fizic şi psihic de medicament. Nu luaţi mai multe comprimate decât vi s-au prescris şi nici nu prelungiţi durata tratamentului mai mult decât v-a recomandat medicul”.

coral