Un clujean este cercetat de poliție după ce a salvat o pisică. George Moșoia, de la Asociația Dog Assist, este cercetat după ce 3 persoane diferite au revendicat o pisică pe care acesta a găsit-o și îngrijit-o.

„Am dus-o la vet, nu avea chip, avea blana îmbâcsită, era plina de râie și printre altele și…. Giardia. Am tratat-o, am îngrijit-o, am sterilizat-o. ~ 500 lei costuri suportate de noi și în plus tratamente, internare și sterilizarea plătită de o asociație de protecția animalelor din Cluj.

Suma o anunț pentru a vedea că interesul a fost să salvăm pisica și să o stabilizăm, obligații ce le-ar fi avut aparținătorul, oricine ar fi fost. Nu, nu ne prisosesc banii, era o obligație morală. La chirie suntem în întârziere și nu doar acolo”, a scris acesta pe Facebook.

În urma plângerilor, poliția a început cercetările, spune George Moșoia, „singurele dovezi prezentate că ar fi deținut o pisică erau niște poze cu un pui de pisică”.

Aceata mai spune că a fost dojenit de polițiști pentru ca s-a apucat să salveze pisici de pe stradă, dar și că a primit amenințări din partea celor care au revendicat animalul, informează cluj24.ro.

În cele din urmă, poliția l-a anunțat că trebuie să returneze pisica celei care a depus plângerea.

coral