Un clujean nu a fost primit la examenul pentru școala de șofer de la Poliție, pentru că avea barba prea mare și nu semăna perfect cu cel din buletin, unde are barbă. 

”Mâine mă duc iarăși, bărbierit! Voi duce buletinul cu mine la bărbier și voi spune că mă aranjeze ca în poză. Altfel trebuie să schimb buletinul. Cu Poliția Română nu te pui!”, a relatat Alexandru, glumind.

Clujeanului i s-a explicat că i-ar schimba fizionomia feței și i-au respins dosarul la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Cluj.

”Au spus că sunt diferențe între buletin și realitate. Cei de la Pașapoarte nu au avut nicio treabă. Nici la cazier, deși sunt aceeași instituție. 

Dar, se pare, că este ceva lege care e super interpretabilă și ei se ascund în spatele ei. Nu sunt ei de vina. Este situație normală în România. Se pare că pe Albac aveau o lamă acolo să te bărbierești:))”, a mai spus clujeanul. Acesta ar fi vrut să fie cumva anunțat din timp că trebuie să arate ca în buletin.

Alexandru se va duce din nou, miercuri, pentru a depune dosarul și a da sala la școala de șoferi. 

”Dacă nu reușesc schimb buletinul. Bine că nu m-au arestat pentru uz de fals.

Culmea este că am trecut cu aceeași bărbă de patru ori vama și nu au avut treabă oamenii. Aveam și ochelari de vedere și căciulă. Da, la DRPCIV nu se poate”, a mai spus Alexandru.

UPDATE

În conformitate cu OUG 97/2005, art. 19 alin. 1 lit. h "Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor eliberează un nou act de identitate în următoarele cazuri: … h) când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului." Prin urmare, pot să vă fac următoarele precizări: În cursul zilei de ieri persoana în cauză s-a prezentat la sediul instituției, iar cu ocazia înscrierii la concursul de teorie, colega noastră de la ghișeu neputând stabili la acel moment identitatea de fizionomie între persoana înscrisă în actul de identitate și persoana care solicita înscrierea la concurs, diferențele fizionomice fiind majore. Ori, în astfel de situații există două posibilități: solicitarea eliberării unui nou document de identitate conform textului de mai sus care să corespundă cu fizionomia actuală, ori adaptarea fizionomiei după actul de identitate. Barba era foarte mare, nu se putea distinge eventuale semne fizionomice/distinctive, fiind regăsită în practică și prezentarea fratelui geamăn la concursuri. Pentru evitarea oricărui dubiu, s-a procedat la solicitarea remedierii acestor neconcordanțe. În cursul acestei zile, persoana în cauză a revenit, i s-a permis accesul – fiind remediate cele solicitate – și a promovat examenul cu 25 de puncte. coral