Polițiștii constănțeni au depsitat, miercuri, un bărbat, din județul Cluj, dat în urmărire internațională pentru comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie calificată.

"La data de 24 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Viișoara, județul Cluj, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Cehia.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de tâlhărie calificată și violare de domiciliu pe teritoriul statului ceh", informează IPJ Constanța.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. 

Ulterior, acesta va fi prezentat Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile cehe, conform procedurilor judiciare polițienești în materie penală.

coral