Un bărbat de aproximativ 70 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a fost strivit de două ziduri din beton. S-a întâmplat la Beliș, marți după-masă. Articol ilustrat cu imaginile primite de la cititori, cărora le mulțumim.

Bărbatul, alături de fratele său, ambii din Dealu Mare, comuna Râșca, încercau să extragă bolțarii din beton dintr-o clădire dezafectată, situată pe raza comunei Beliș. Fără echipamente de protecție și cu scule rudimentare, cei doi bărbați au început să extragă bolțarii din beton. Din primele informații, lucrarea se efectua cu acordul proprietarului clădirii dezafectate.

La un moment dat, armătura a cedat, iar unul dintre frați a fost prins între două ziduri din beton, fiind strivit.

La locul incidentului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, clujeanul fiind găsit în comă. Un elicopter SMURD, chemat de la Jibou, a intervenit și l-a preluat pe bărbat pentru a fi transportat la spital.

„Primul diagnostic a fost de traumatism cranio cerebral. Bărbatul a fost predat la UPU Cluj-Napoca, intubat și ventilat mecanic, fiind inconștient”, ne spune Ciprian Cornea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

În acest caz, pe procedură, s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Sursa

coral