Uniunea Democrată Maghiară din România și-a desemnat secretarii de stat în șase ministere. Printre ei se numără și clujeanca Hegedüs Csilla.

Clujeanca Hegedüs Csilla a fost secretar de stat responsabil pentru patrimoniul cultural, iar în 2014 a fost pentru scurt timp ministru al Culturii și vicepremier. Din 2011 este vicepreședinte executiv al UDMR, responsabil pentru cultură și purtător de cuvânt al Uniunii, din 2019.

Din 2001, coordonează revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida și este organizator de programe educaționale și culturale. A coordonat implementarea a peste zece proiecte finanțate de Comisia Europeană, având parteneri din numeroase state ale UE.

În 2008, programul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, organizat din 2001 la Castelul Bánffy a câștigat Marele Premiu Europa Nostra. Din 2012 până în prezent, este membru al juriului Marca patrimoniului european din Bruxelles. Din martie 2020, este cercetător la Institutul de Cercetare în Strategii Europene de la Budapesta.

coral