Poliţiştii clujeni au depistat în flagrant delict un bărbat de 36 de ani, din oraşul Beclean, care ar fi înşelat o femeie din Dej prin metoda ,,Accidentul”.

Conform IPJ Cluj, la data de 1 august a.c., cel în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul unei femei de 73 de ani, din municipiul Dej şi, atribuindu-şi o calitate falsă, ar fi indus în eroare persoana vătămată, afirmând că fiul acesteia a suferit un accident casnic, iar banii sunt necesari pentru o intervenţie chirurgicală. 

În urma celor expuse, femeia i-ar fi înmânat acestuia un plic care conţinea suma de 2.000 lei. 

La scurt după plecarea de la domiciliul femeii, bărbatul a fost prins în flagrant delict de poliţişti, fiind retinut pentru o perioadă de 24 de ore. 

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că la fapta de înşelăciune ar mai fi participat încă un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost depistat la data de 4 august de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej. 

Prejudiciul a fost recuperat de către poliţişti şi predat persoanei vătămate.

coral