În urmă cu un an, o clujeancă a fost reținută după ce și-a înjunghiat tatăl, un octogenar bolnav de Alzheimer. Femeia spune că a fost în legitimă apărare.

”În cursul serii de 25.07.2021 în apartamentul în care eram doar eu cu tatăl meu de 81 ani a avut loc un incident, nu o crimă. Tatăl meu, bolnav de Alzheimer și cu istoric de agresivitate, fiind inclusiv internat la Psihiatrie în 30.01.2020 ca urmare a unui episod similar cu cel petrecut în seara respectivă, a dorit să iasă din casă spre o destinație care nu mai există. 

Datorită bolii sale, s-a întâmplat de mai multe ori să plece de acasă și să se rătăcească, fiind nevoită să apelez poliția pentru a-l găsi. Am încercat să-l conving că nu mai există locul respectiv și să rămână acasă că urmează să mergem la cumpărături. În încercarea de a-l opri, el având în mână un cuțit pe care-l folosise în bucătărie, s-a produs tragicul eveniment, eu fiind în legitimă apărare. 

Actele medicale de la Clinica de Psihiatrie, când a fost preluat de la clinica de Diabet datorită agitației psihomotorie și a unor tendințe de aloagresivitate, relevă că era cverulent, agitat, confuz, cu idei de pesecuție, heteroagresivitate verbală pe model confuzional, iritabilitate, irascibilitate, toleranță scăzută la frustare, dezorientat temporo-spațial. A fost externat la cererea mea, pe proprie răspundere”, explică Bulea Elisabeta Dalia, conform Gazeta de Cluj.

coral