Roxen, reprezentata României la Eurovision, se luptă, încă de la o vârstă fragedă cu depresia și anxietate. Artista a vorbit despre stările prin care a trecut și a spus că a fost sprijinită în totalitate de familie. Acum, a învățat să controleze stările care îi provoacă neliniște.

„Nu îmi amintesc exact ce a declanșat aceste stări, eram destul de mică. Știu că, în timp, au devenit din ce în ce mai prezente și s-au acutizat fără să îmi dau seama. Erau stări pe care nu le puteam controla și mi se părea atunci că nimic nu le poate ameliora. Însă ele treceau și apăreau din nou. Nu eram pregătită pentru așa ceva, nu-mi dădeam seama ce m-ar putea ajuta, uneori mă simțeam copleșită și cădeam pradă acelor stări. Cu timpul, am primit ajutor de specialitate, am citit multe despre depresie și anxietate și am realizat că pot depăși aceste stări”, a explicat Roxen pentru Viva.

Familia a susținut-o.

„Familia a înțeles că am nevoie de sprijin, că nu putem lăsa lucrurile așa, că sunt doar în capul meu, dar că se pot agrava. Am apelat la specialiști, am început să fac terapie, iar asta ajută foarte tare”, a explicat tânăra.

Tânăra a învățat să controleze depresia și anxietatea.

„În timp, am învățat să controlez depresia și anxietatea și să am o personă de încredere lângă mine, cu care pot vorbi deschis despre asta, despre ce mă apasă și cum aș putea trece peste. Dar totul cu foarte multă înțelegere și grijă. Uneori, stau singură, respir adânc, beau apă și mă gândesc că, până la urmă, totul o să fie bine, o să treacă. Au mai existat astfel de stări, dar terapia, gândurile pozitive și faptul că mi-am dat timp să reflectez asupra unor lucruri care mă măcinau și să încerc să le găsesc o rezolvare m-au ajutat să le depășesc”, a mai spus Roxen.

 

coral