Comisiile Reunite pentru Cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au audiat luni candidații propuși pentru ocuparea locurilor vacante din Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), unde aceștia și-au prezentat viziunea și planurile pentru CNA.

În urma votului membrilor comisiilor de specialitate din Parlament, au fost avizați favorabil candidații Valentin Jucan, Ionel Palăr, Mircea Toma și Dorina Rusu, alături de supleanții Dan Radu, Rareș-Lucian Niculescu, Valentina Andreia Postelnicu și Oana-Cosmina Mihalache.

Urmează votul din Parlament

„Audierea și votarea propunerilor pentru Consiliului Național al Audiovizualului în Comisiile Reunite de Cultură ale Parlamentului reprezintă un pas extrem de important pentru funcționarea Consiliului și pentru îndeplinirea misiunii pe care o are în domeniul TV și radio.

Am încredere că cei patru noi membri se vor asigura de informarea corectă, respectarea legii și a eticii jurnalistice în mass-media din România. La CNA vom avea o nouă majoritate. Sper eu, reformistă și orientată spre soluții!”, transmite deputatul USR PLUS Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

Următorul pas îl reprezintă confirmarea noilor membri ai Consiliului Național al Audiovizualului, ce se va realiza prin votul Plenului Reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

USRPLUS vrea reformă în CNA

USR PLUS și-a asumat reforma CNA în programul de guvernare, audierea de azi e primul pas către o instituție eficientă și relevantă pentru sănătatea spațiului public. După numirea transparentă a membrilor, profesioniști cu experiență, reformarea instituției trebuie să continue cu digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale.

Valentin Jucan a fost membru al CNA, susținut de PDL, începând cu 2012 și a demisionat din funcție la începutul anului 2018 înainte cu o lună de expirarea mandatului de 6 ani.

Din iunie 2018, a devenit purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, funcție din care a fost eliberat anul trecut.