Odată cu apropierea iernii, mulți oameni resimt și mai tare singurătatea și imposibilitatea de a face ca viața lor să fie puțin mai bună. Totuși, există oameni care sunt acolo sau care apar de nicăieri, când cei în nevoie se așteaptă mai puțin și îi ajută.

Asta s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile când, voluntarii CERT Transilvania au mers în munți, la Măguri, la un bunic singur și i-au dus o sobă ca să se încălzească în zilele friguroase ce urmează și un frigider unde să își pună mâncarea. 

„Ce facem noi când e frig și primii fulgi de zăpadă dansează timid în aerul de munte? Ducem căldură in casele bunicilor. Astăzi (n.red duminică) a fost despre Moș Ion de la Măguri si despre soba lui cea veche, la care nu doar că nu mai putea găti, dar care s-a dovedit a fi și un real pericol pentru viața dumnealui”, au scris voluntarii CERT.

În doar o oră, voluntarii au instalat o sobă nou nouță bunicului Moș Ion.

„Într-o oră “nepoții” CERT pricepuți la toate i-au instalat bunicului o sobă nou-nouță, care să îi țină companie mulți ani de acum încolo și la care să își poată coace pâine – pentru că picioarele bătrâne nu-l mai ajută să ajungă la magazinul din sat pentru a o cumpăra.
Și pentru ca soba să nu se simtă singură, i-am lăsat lui Moș Ion și un frigider mic și cochet în locul celui vechi, stricat de mult. Să aibă unde-și ține bruma de mâncare și cutiile cu medicamente. Și uite-așa alungăm noi și frigul și zăpada”, se arată în mesajul voluntarilor.

 

coral