În vreme ce campania de vaccinare bate pasul pe loc în întreaga țară, la Cluj-Napoca oamenii care vor să se imunizeze sunt refuzați în anumite centre.

Medicul Valeriu Gheorghiță, directorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a spus la Cluj că a primit informații de la oameni că au fost refuzați când au vrut să se vaccineze.

Problema este că cei care doresc să se vaccineze sunt puțini, iar medicii se tem să „sacrifice” dozele de vaccin, care sunt făcute pentru a imuniza mai multe persoane cu ser din același flacon.

„Putem sacrifica doze dacă vine o persoană și aveți flacon nedesfăcut. Are prioritate persoana respectivă. Nu e nicio problemă.

Primesc semnale din mai multe centre de vaccinare din Cluj că oamenii sunt refuzați tocmai ca să nu se deschidă un flacon nou, să nu se sacrifice doza.

Dar în același timp nu expiră doza, deci e important să dăm prioritate oamenilor pentru că orice om vaccinat e un om care va fi protejat și el, și îi va proteja și pe cei din jur”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, în timpul unei vizite la centrul de vaccinare de la Școala „Ion Creangă” din Cluj-Napoca.

CNCAV, de altfel, a transmis instrucțiuni în centre ca oamenii să fie vaccinați, chiar dacă trebuie deschis un flacon nou care nu va fi folosit în totalitate.

coral