În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Față de aceștia sunt efectuate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.        

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din județul Bihor, în timp ce se deplasa pe DN 1E60, în interiorul localității Gilău, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a reieșit o concentrație de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat la data de 5 decembrie, în jurul orei 18.40, un bărbat de 38 de ani, din comuna Nimigea, județul Bistrița-Năsăud, care se deplasa cu un autoturism pe strada Fabricii, din municipiul Cluj-Napoca, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 01.50, polițiștii municipiului Gherla au depistat un tânăr de 28 de ani, din comuna Mintiu Gherlii, în timp ce se deplasa cu un autoturism în municipiul Gherla.

Întrucât emana halenă alcoolică, acestuia i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă a refuzat, fiind condus astfel la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Orașului Huedin au depistat, la data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, un conducător auto în vârstă de 41 de ani, din Huedin, în timp ce se deplasa pe strada Gării, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia, aparatul etilotest a indicat o concentrație de peste 1,05 mh/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării probelor biologice. coral