Cunoscutul site 9gag.com a publicat un scurt articol, în care laudă inițiativa celor de la Sports Festival de aîncuraja o viața sportivă prin oferirea unui bilet de călătorie în schimbul a 20 de genoflexiuni.

" În Cluj-Napoca, România, locuitorii și-au putut plăti biletul de autobuz făcând 20 de genuflexiuni. Provocarea a fost amplasată la autogara Memorandumului Sud. Pasagerii care au finalizat antrenamentul vor primi o călătorie gratuită pe rețeaua de transport public a orașului timp de șapte zile.

Campania de sănătate de 2 săptămâni a fost organizată de Sports Festival, cel mai mare eveniment multisport din România, pentru promovarea activității fizice și a unui stil de viață sănătos în rândul locuitorilor orașului. Persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă pot călători gratuit.

Mirel Alexa, directorul Festivalului Sportiv, a spus: Sportul poate sta la baza prevenirii și educației, publicul poate fi îndreptat către comportamente sănătoase pe termen lung. La autogara Memorandumului Sud a fost amplasată un stand dotat cu o cameră video. Pasagerii au fost obligați să facă 20 de genuflexiuni în două minute pentru a primi un bilet de autobuz gratuit, pe care l-au numit „biletul de sănătate”.

În timpul campaniei au fost emise aproximativ 14.500 de bilete de sănătate, depășind calculele inițiale, au spus organizatorii. Până la sfârșitul promoției, locuitorii celui de-al doilea oraș ca mărime din România finalizaseră peste un milion de squat-uri.

Biletul pentru o călătorie cu transportul public în Cluj-Napoca costă 2,5 RON (aproximativ 0,5 USD).", se arată în postarea de pe >9gag

coral