Clujenii sunt chemați în 27 iunie la Baza Sportivă din Gheorgheni pentru a participa la un eveniment sportiv dedicat romilor care locuiesc la Pata Rât. 

Inițiatorii campaniei sunt Mihaela Giuran, Petru Bozeșan și Vlad Cristea, alături de Asociația Împreună pentru România Modernă. ”În data de 27 iunie la Baza Sportivă din Gheorgheni se va organiza un Event Sportiv susținut de Petru Bozesan, Dan Onigaoe si Hunor Salak – FitFam. Timp de două ore, băieții ne vor antrena corpurile printr-un workout perfect de dimineață, iar la final ne vor răsplăti cu o surpriză bine meritată. Intrarea la eveniment se va face pe bază de donație – bani sau alimente, respectiv produse de igienă (noi), din strangerea de fonduri vom cumpăra alimente de bază și produse de igienă pentru comunitățile de rromi. Așadar, vă așteptăm în echipament lejer, pregătiți de mișcare și dornici de ajutorare!”, precizează organizatorii.

”Umilința, dezinteresul, lipsa de umanitate și mai ales lipsa de compasiune umană existând în indivizii robotizați de la conducerea orașului au ajutat la punerea în scenă a poveștii. Povestea Patei, începe în jurul anilor 2010 când familiile de romi de pe strada Coastei, au fost expulzați ilegal din Cluj Napoca fiindcă dăunau imaginii boeme a orașului în plină dezvoltare. O mișcare tulbure, dezamăgitoare în fața unor oameni îmbrăcați în haine sărăcăcioase. O acțiune abuzivă, dată fiind continuarea și anume faptul că Strada Coastei se numește acum Strada Nicolae Ivan și este terenul Bisericii Ortodoxă. Donat bisericii după mutarea forțată a famililor, unde acum este Facultatea de Teologie.

În fața acestei realități, ne-am adunat o mâna de oameni și ne-am hotărât să facem ceva frumos. Nu suntem singurii și știm că putem doar să încercăm să punem o cantitate minimă de alimente pe masă și cu siguranță nu vom învinge dezamăgirea și resemnările celor de acolo, dar sperăm să oferim un strop de speranță printre picurii de praf al Patei”, precizează inițiatorii acțiunii.

”De fiecare dată când aud comentarii despre Cluj, ca fiind Silicon Valley, orașul comoară înghit în sec, fiindcă știu că în spatele tehnologiei, a dezvoltării, a centrului plin de mirosuri de cafea și veselie, există o Pată ascunsă de realitate”, a spus Vlad Cristea – CEO Brandion și Brandion Academy. Vlad va dona 75% din încasările lunii iunie către acțiunea noastră.

Evenimentul va avea loc în data de 27 iunie, între orele 9:00 – 11:00 am.

coral