News Flash:

Clujenii nu mai vor să stea în apartament! Cererea pentru case a crescut cu 50% în ultimele luni

26 Octombrie 2020
998 Vizualizari | 0 Comentarii
cererea pentru case a crescut

Cererea pentru case a crescut cu peste 50% în ultimele luni de pandemie, potrivit unei analize realizate de cei de la RE/MAX.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în marile orașe ale României, printre care și Clujul care se află pe locul doi la cerere. Bucureștiul este fruntaș la cererea pe piață, iar pe locul trei se află Brașov
Noul context de pandemie în care ne aflăm a adus schimbări în rândul preferințelor oamenilor în ceea ce privește locuința. În ultimele luni cererea pentru case acrescut cu 50% față de aceași perioadă a anului 2020, potrivit unei analize făcute de cei de la RE/MAX.

„Starea de urgență, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanșator al acestor schimbări, iar potrivit informațiilor noastre tendința se va menține. Având în vedere evoluția pandemiei și amenințarea unei noi situații de lockdown, dar și accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât și limitrofe marilor orașe, va fi în creștere și în perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Concret, în T3 2020 s-a înregistrat o creștere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăți față de T3 2019.În acelasși timp, cererea de case a crescut cu circa 125% în lunile iunie – septembrie 2020 față de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare și închiriere.

Suprafața construită, suprafața terenului, locația și prețul, sunt printre principalele criterii de selecție care sunt solicitate de posibilii cupărători sau chiriași.
Totodată, a crescut și cererea pentru apartamentele mari, în special cele cu terase mari sau grădini. Interesul pentru apartamentele mari a crescut cu 17,5% în T3 2020, față de T3 2019.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj apartamente case vanzare cumparare imobiliare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 33 queries | Mysql time :0.066243 (s)