Curioșii au putut testa cele mai noi mașini electrice și hibrid, dar și trotinete, sâmbătă, pe esplanada de la Cluj Arena. Primarul Clujului a făcut și el un „drive test”.

Cel mai mare eveniment dedicat mobilității sustenabile din România, Smart Mobility Cluj, a ajuns la a treia ediție.

Evenimentul a fost dedicat conceptelor de mobilitate urbană sustenabilă.

Publicul clujean a avut astfel oportunitatea să testeze autovehicule electrice și hibrid, biciclete, scutere si trotinete electrice dar și să vizioneze cele mai noi tendințe în materie de mobilitate.

Totodată, în cadrul evenimentului s-au desfășurat workshop-uri tematice pe soluții de dezvoltare urbană durabilă și prezentări de concepte sustenabile.

„Am testat câteva soluții inovative de mobilitate și am asistat la prezentarea unor concepte care fără îndoială stau la baza mobilității sustenabile din viitorul apropiat.

La ediția din acest an sunt prezenți preponderent producători autohtoni, semn că această componentă de mobilitate sustenabilă ia avânt și în țara noastră”, a spus primarul Emil Boc, care a fost la eveniment.

Acesta a mai spus că mobilitatea „verde” reprezintă o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca și că obiectivul stabilit de municipalitate pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă.

coral