Mulți clujeni s-au săturat să asculte, fără voie, muzica de la Untold, și cer mutarea festivalului din centrul orașului mai la periferie.

Aproape 3.000 de clujeni au semnat petiția: „Mutarea UNTOLD la periferia Clujului”. Petiția a fost lansată în 2017 și chiar dacă nu s-a bucurat de un număr mare de semnături, a fost lăsată deschisă.

Cum își justifică petiționarii cererea?

„Așa cum alte festivaluri clujene precum Electric Castle sau MOX pot funcționa în afara orașului, noi, cetățeni în Cluj-Napoca și comunele limitrofe, susținem mutarea UNTOLD din centrul municipiului.

Așa cum este organizat acum, festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spațiilor publice (parcuri și parcări), blocarea inutilă a circulației și poluarea sonoră, timp de mai multe zile” arată petiționarii.

Pentru a citi sau semna petiția, click aici – Mutarea UNTOLD la periferia Clujului

În trecut și activistul de mediu și fostul deputat independent, Adrian Dohotaru, a solicitat mutarea festivalului din centrul orașului: „Da UNTOLD, nu în centrul orașului și prin închiderea ilegală a Parcului Mare. Autoritățile trebuie să ofere soluții de continuare a festivalului la marginea orașului, ca în alte locuri din Europa civilizată. Sunt alături de familiile nevoite să se mute din Cluj din cauza zgomotului produs de festival”.

Citește și: Clujenii, DISPERAȚI din cauza gălăgiei de la Untold: „E o bătaie de joc pe care o înghițim”

coral