Clujenii se vor putea vaccina la locul de muncă, împreună cu familia. Antreprenorii deja au venit și cu un model de centru de vaccinare pe care l-au propus la Guvern.

Românii se vor putea vaccina la locul de muncă, împreună cu familia, a anunțat Guvernul. La Cluj, mai multe firme deja au anunțat că vor începe imunizarea anti-COVID a mii de angajați, informează stirileprotv.ro.

Reprezentanții firmelor au pus deja totul la punct, în ceea ce privește regulile pentru vaccinarea anti-COVID, iar autoritățile locale doresc să înceapă vaccinarea înainte de Paște.

Patru astfel de centre de vaccinare cu circuit închis vor putea fi amenajate în parcurile industriale din județul Cluj. „O să avem un singur flux de vaccinare, prin care o să reușim să vaccinăm în jur de 90 de persoane pe zi”, spune Alina Negru, director companie de automatizări.

Antreprenorii au propus și un model de centru de vaccinare

Procesul va fi comod și rapid, și nu va fi nevoie de programare pentru imunizare. Procedura va fi una destul de simplă: angajatorii vor face liste cu persoanele care doresc să se imunizeze, iar listele vor fi trimisee la Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru a primi dozele cerute.

Antreprenorii au propus chiar și un model de centru de vaccinare: exista o zonă de triaj, una în care se face vaccinarea, o alta de așteptare, dar și spații destinate personalului medical, dotate cu frigidere, în care vor fi păstrate stocuri suficiente de vaccinuri pentru cel mult trei zile. Vaccinarea se va face în sală, iar de acolo se va merge în zona post-vaccinare pentru 15 minute, în care oamenii trebuie să stea sub observație.

coral