News Flash:

Clujenii sunt somati sa-si achite datoriile CAS

19 Februarie 2013
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Casa de Asigurari de Sanatate Cluj
Zeci de mii de clujeni au primit somatii din partea Casei de Asigurari de Sanatate pentru ca nu si-au achitat contributiile din 2009. Datoriile si penalizarile de intarziere ajung la 57 de milioane de lei.
.
Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Cluj a emis aproximativ 33.000 de somatii catre persoane care nu si-au declarat veniturile si nu au achitat contributia la fondul de sanatate din 2009 pana in prezent. O buna parte dintre ei nu s-au prezentat la Casa de Asigurari nici dupa ce au fost somati.

"In acelasi interval au fost emise un numar de 28.500 de decizii de impunere din oficiu pentru persoane care urmare notificarilor institutiei noastre nu s-au prezentat pentru reglementarea situatiei lor. pt suma de aproximativ 57 milioane de lei de recuperat", a mentionat Crina Grozav, purtatorul de cuvant al CAS Cluj.

Datoriile celor 33.000 de clujeni provin din activitati independente. Reprezentantii Casei de Asigurari spun ca acestia, spre deosebire de salariati, au obligatia sa-si achite persoanal contributiile la sanatate.

"In cazul salariatilor, obligatia revine angajatorului, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente , obligatia revine persoanei fizice", a adaugat Grozav.

Incepand cu 1 iulie 2012, obligatiile la fondul de sanatate se achita la sediul Administratiei Finantelor Publice. Potrivit legii, datornicii care nu isi achita restantele vor fi executati silit de Fisc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cas somatii cas cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1018 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026295 (s)