Ploaia căzută luni după prânz la Cluj-Napoca a creat adevărate "canale navigabile" pe unele străzi din oraș, prilej pentru clujeni să își amintească declarațiile puțin cam euforice ale primarului, care săptămâna trecută compara Clujul cu Barcelona, Munchen sau Bruxelles.

„Strada arată de nivel european, că ești la Munchen sau la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic este aceeași infrastructură, cu sinceritate vă spun”, declara Emil Boc cu ocazia finalizării lucrărilor la Bulevardul 21 Decembrie.

La puțin timp, primarul a revenit cu o nouă declarație exacerbată, comparând Clujul cu capitala Cataluniei: "Clujul este unul dintre locurile unde oamenii vor să meargă. Iar treaba noastră este să menținem orașul atractiv și să accelerăm elementul de atractivitate. Suntem în aceeași ligă cu Barcelona. Nu ajungi imediat din urmă mari orașe ale Europei, dar ești în aceeași ligă și încerci să ajungi la nivelul lor".

Clujenii au privit cu amuzament aceste declarații, iar ploaia torențială care a căzut astăzi peste oraș și care a transformat strada Avram Iancu în "canal navigabil" l-a făcut pe un clujean să își aducă aminte de declarațiile primarului.

"Eu cred că se referea la Veneția, nu la Munchen și Barcelona…" a scris clujeanul pe Facebook, unde a postat o poză cu apa care a acoperit strada:

"E bataie de joc….nici pe trotuar, nici pe carosabil nu ai cum sa circuli…..trebuie sa fim cu cizmele de cauciuc la purtator", a comentat o clujeancă.

Alții s-au grăbit să îl apere pe primar: "La ce volum de apă a căzut în câteva minute, doar dacă erau scurgerile cât Casa Poporului făceau față. Bine, mai e și problema mizeriilor aruncate + crengi + frunze + pungi de plastic care obturează gurile canalelor, dar e mai simplu să încerci să pari cult. Da, Boc merită făcut cu ou și oțet, dar să nu exagerăm, ploaia nu e vina lui, dar mizeriile și alte cele sunt și din vina noastră".

Mașini sub apă pe strada Alexandru Borza

Ploaia torențială a cauzat probleme și în zona Grădinii Botanice. Pe strada Alexandru Borza, câteva mașini parcate au fost acoperite pe jumătate de apă.

coral