Irina Munteanu, din Câmpia Turzii, este noul subprefect al județului Cluj, numirea oficială survenind azi, în ședința de Guvern. Numele ei a fost vehiculat ”pe surse” încă dinaintea acestei numiri oficiale.

Irina Munteanu a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria Câmpia Turzii, post pe care l-a ocupat după ce liberalii au câltigat alegerile locale din 2016. Ea a fost și candidat al PNL Cluj, la Camera Deputaților, însă locul ocupat pe listă nu i-a permis să ajungă în Parlamentul României.

Interesant este că și prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a fost numit prefect după ce anterior activase câteva zile ca angajat al Primăriei Câmpia Turzii, chiar în subordinea Irinei Munteanu. Totuși, acesta este clujean, angajarea la Primăria Câmpia Turzii fiind mai degrabă o ”ghidușie”menită să-i asigure statutul de ”funcționar public”, necesar în cazul numirii în funcția de prefect sau subprefect.

Irina Munteanu spune că este pregătită să preia atribuțiile și proiectele care îi vor reveni, fiind ”o persoana implicată și responsabilă și îmi iau în serios munca, la fel cum am făcut-o și în alte instituții în cadrul cărora mi-am desfășurat activitatea”.

În anul 2019, Irina Munteanu a câștigat 70.356 lei din funcția deținută în Primăria Câmpia Turzii. Conform declarației de avere, ea a divorțat în vara anului trecut, veniturile fostului soț fiind trecute doar în perioada ianuarie-iulie 2019, iar din august 2019 este menționată pensie de întreținere pentru copilul minor pe care l-au avut împreună. Ea deține un autoturism Mazda 3, fabricat în anul 2004, neavând terenuri sau clădiri în proprietate. De asemenea, nu are credite de la bănci și nici nu are bani depuși în conturi.

coral