AcasăActualitate  Clujul se pregătește să preia pacienți din …

Clujul se pregătește să preia pacienți din alte județe. Din această săptămână se amenajează noi locuri pentru ATI/ Spațiu nou pentru pacienții cu Covid

ActualitateTop Newsby Catalin Suciu- aug. 03, 2020 0 166

Cresc în continuare cazurile de coronavirus în țară, unde în multe județe nu mai sunt locuri în spitalele care tratează Covid-19.  Și la Cluj au fost probleme, dar s-au ameliorat. În plus, săptămâna aceasta va crește din nou capacitatea de locuri de la Anestezie și Terapie Intensivă. Motivul? Clujul va prelua pacienți din alte zone ale țării.

Abia ce s-a deschis o secție nouă de ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase lunea trecută (11 locuri) fiindcă cele 9 paturi existente până atunci în spital nu mai ajungeau, că SCBI-ul își extinde din nou capacitatea de la Anestezie și Terapie Intensivă.  Concret, de săptămâna aceasta se mai amenajează încă 10 locuri. Spitalul de Boli Infecțioase va ajunge la 30 de paturi ATI, la care se adaugă încă 5 locuri ocupate constant la spitalul de Pneumoftiziologie.

Practic, în nici două săptămâni, capacitatea Clujului la ATI pentru bolnavii de Covid crește de la 14 paturi la 35.

Au fost probleme și în privința spitalizării cazurilor moderate. Din acest motiv, săptămâna trecută Spitalul de Infecțioase a deschis o altă secție pentru tratarea acestor bolnavi la Medicina Muncii, pe strada Victor Babeș.

Reorganizarea vine în contextul în care în perioada următoare Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va prelua cazuri grave din alte regiuni, acolo unde nu mai sunt locuri deloc.

Mai mult, din 5 august Spitalul de Recuperare va prelua, de asemenea, cazuri Covid-19.

Potrivit ultimei raportări locale a Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, care gestionează criza Covid, 221 de persoane au coronaviorus și sunt internate în spitalele clujene, 207 fiind din județ. De la debutul epidemiei, la Cluj s-au vindecat și s-au externat 671 de pacienți, 527 fiind din Cluj.

Recent, centrele Covid din Mureș, Iași și Timișoara au fost anunțate, de asemenea, că ar putea prelua pacienți din alte județe coral