Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că pe tronsonul de autostradă Nădășelu-Zimbor al autostrăzii A3, lucrările sunt realizate în proporție de aproape 34 la sută.

„Deși termenul contractual de finalizare este 2024, constructorul, așa cum ne-a obișnuit, cu o mobilizare exemplară, ne dă speranța că anul viitor se va circula pe aceste sectoare ale autostrăzii Transilvania” a anunțat CNAIR, potrivit ziarulfaclia.ro.

Antreprenorul român lucrează cu 1094 de muncitori și aproximativ 400 de utilaje.

Execuția tronsonului Nădășelu – Mihăiești – Zimbor este asigurată de asocierea formată de companiile Spedition UMB, Tehnostrade și Electromontaj, proiectarea a fost făcută de compania Tehnostrade, iar valoarea totală a proiectului este de 1.390.614.495 lei, fără TVA, ceea ce înseamnă un cost de circa 32.339.871 lei/kilometru.

De asemenea pe șantierul Secțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău (Autostrada Transilvania), lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 28%.

„Constructorul turc a fost obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până acum (20% față de graficul stabilit în contract).

În prezent, 462 de muncitori (cu 173 de utilaje) lucrează, în două schimburi, la terasamente și la structurile podurilor și pasajelor.

Lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor.

Contractul pentru proiectare și execuție, în valoare de peste 76 de milioane de euro (fără TVA) a fost semnat în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu.

coral