Vin alegerile, se relaxează restricţiile! Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis ca românii din localităţile carantinate vor putea ieşi duminica din case, fara sa fie nevoiti sa aiba un document prin care sa isi justifice deplasarea.

Mai exact, circulatia tuturor persoanelor este permisa fara restrictii din 6 decembrie de la ora 5 dimineata pana in 7 decembrie la ora 1 noaptea. 

De asemnea, cei implicati in tot procesul electoral, dar si cei care asigura transportul spre si dinspre sectiile de votare vor putea circula fara restrictii pana in 7 decemhrie la cinci dimineata, deci 4 ore in plus fata de restul alegatorilor.

Aceasta decizie vine in sprijinul celor aflati in localitatile carantinate, peste 10 la numar, printre care Constanta, Alba Iulia, Medias sau Navodari, si care nu pot sa iasa din case fara a avea asupra lor o declaratie pe propria raspundere. 

Pe langa aceste masuri legate de alegeri, CNSU a mai decis ca incepand de maine sa fie reluata activitatea interioara a pietelor agroalimentare, dar si ca persoanele care intra in Romania din tarile aflate in zonele galbene sau rosii, si care pot face dovada ca au avut COVID-19 in ultimele 90 de zile, sa fie exceptate de la carantina. 

coral