La data de 15 aprilie a.c., politiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

La Şcoala Gimnazială Inocențiu Micu Klein din Cluj-Napoca, 30 elevi din clasa a III-a au primit informaţii referitoare la siguranţa rutieră, deplasarea în siguranţă spre şi de la şcoală, alegerea locurilor de joacă şi cum se circulă corect cu bicicleta, trotineta şi rolele.

La Şcoala Gimnazială Ion Creangă din Cluj-Napoca, 60 elevi din clasele pregătitoare şi a II-a au aflat cum pot fi în siguranţă atunci când folosesc internetul, ce înseamnă bullying-ul şi cum poate fi prevenit, dar şi cum pot evita implicarea în accidente rutiere în drumul spre şi de la şcoală.

60 de elevi de la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca au primit informaţii utile despre bullying și violență, despre siguranţa rutieră și alegerea locurilor de joacă. Activitatea a fost susţinută cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, care au adus şi prezentat copiilor o autospecială.

Elevii Liceului Teoretic Bathory Istvan din Cluj-Napoca au fost gazde în cadrul Proiectului „Be cool”. Cu această ocazie au primit informaţii despre riscurile unui comportament teribilist la volan, riscurile privind conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor ori a conducerii cu viteză excesivă. La activități au participat 100 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

coral