Autoritățile clujene au anunțat că liceul „George Coșbuc” trece la scenariul trei după ce a fost depistat al cincilea caz de COVID-19 în rândul elevilor. Începând de mâine, elevii vor sta acasă și vor face orele exclusiv online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat în această seară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

„Astfel, ca urmare a apariției în această după-masă a celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite, se va aplica scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Directorul a vrut să închidă școala fără aprobare

Săptămâna trecută au fost depistate patru cazuri la Colegiul Național „George Coșbuc, iar directorul a încercat să treacă în scenariul trei fără să se consulte cu autoritățile.

CITEȘTE ȘI:

Directorul colegiului „George Coșbuc” a închis școala. Boc îl ceartă, profesorii îl susțin

Alte două instituții de învățământ vor trece începând de mâine în scenariul 2.

Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” Cluj-Napoca, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020;
Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești, Com. Cornești, județul Cluj, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020.

Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune.

 

coral