Școlile din Capitală ar putea rămâne închise și după 1 noiembrie, anunţă premierul Ludovic Orban, după ce numărul judeţelor care sunt în scenariul roşu creşte în fiecare zi.

Începând de marţi, 20 octombrie, cursurile au trecut, în Capitală, în sistem online, după ce incidenţa COVID-19 anunţată în raportarea Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a urcat, brusc, la 3,02 cazuri la mia de locuitori.

"Deocamdată, măsura de organizare a lecțiilor online e dispusă pe 14 zile. Când se apropie perioada, se reevaluează indicatorii și, în funcție de asta, se va lua o decizie – dacă se mențin cursurile online 100% sau se revine la scenariul galben, scenariul mixt", a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Incidenţa cazurilor de Covid-19 rămâne la o cotă ridicată în Bucureşti. 555 de noi infectări, coeficient de 3,35 la mia de locuitori

Patru județe și municipiul București au depășit rata de 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, situație care le plasează în scenariul roșu, în care sunt aplicate mai multe restricții.

Alba rămâne și duminică cel mai afectat județ din România, cu o rată a infectării de 3,69. București se află pe locul doi în acest nedorit top, cu o rată de 3,35. Județul Cluj are o rată de 3,33 și este urmat la foarte mică distanță de județul Harghita, cu o rată de 3,3.

A intrat oficial în scenariul roșu și județul Sălaj, care înregistrează acum o rată de infectare de 3,01. Județele Timiș și Mureș, foarte aproape de rata de infectare 3

coral