News Flash:

Școlile se închid. Ce fac părinții care nu au cu cine lăsa copiii acasă? Ministrul Muncii ridică din umeri

20 Octombrie 2020
740 Vizualizari | 0 Comentarii
ministrul muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru nu are nicio soluție părinții care nu au cu cine să-și lase copiii acasă după închiderea școlilor. Începând de astăzi, în toate școlile din București învățământul este exclusiv online.

În aceste condiții, Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul urmează să completeze cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor.

„Pun în practică ordonanţa de urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern. Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii: „Nicio lege nu se aplică retroactiv“

Ministrul Muncii a recunoscut indirect că nu are nicio soluție pentru părinți acum. Violeta Alexandru a spus că noile măsuri nu vor fi aplicate retroactiv.

„Nicio lege nu se aplică retroactiv. Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Violeta Alexandru.

Școlile din Cluj-Napoca, în scenariul roșu

Elevii care învață la școlile din Cluj-Napoca și Florești vor mai merge doar miercuri la școală. Începând de joi toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul 3 după ce rata de incidență a depășit 3 la mia de locuitori. 

CITEȘTE ȘI:

Elevii din Cluj-Napoca și Florești stau acasă. Vor face orele exclusiv online

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

parinti scoli inchise copii elevi ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1002 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038070 (s)