Comisia Europeană în România a postat mesajul: „No, bravo Cluuuj!

Alături de Milano, Valencia, Viena și alte 8 orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020  și ar putea câștiga 1 milion de euro.”

Doisprezece orașe din nouă țări se află în etapa finală a concursului pentru a deveni Capitala Europeană a Inovării 2020. Finanțat de Horizon 2020, programul de cercetare și inovare al UE,  recunoaște orașele europene care dezvoltă ecosisteme vibrante de inovare pentru a aborda provocările publice și a îmbunătăți viața oamenilor.

Finalistii ediției din acest an sunt (în ordine alfabetică):

Cluj-Napoca (România)
Espoo (Finlanda)
Gent (Belgia)
Groningen (Olanda)
Helsingborg (Suedia)
Leeuwarden (Olanda)
Leuven (Belgia)
Linz (Austria)
Milano (Italia)
Reykjavik (Islanda)
Valencia (Spania)
Viena, Austria)

Un juriu la nivel înalt de experți independenți a selectat cei 12 finaliști, analizând modul în care orașele folosesc soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societății, cum folosesc astfel de practici în procesul de dezvoltare urbană și cum implică comunități locale largi în luarea deciziilor.

Orașul câștigător va primi titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, precum și 1.000.000 de euro pentru a-și susține activitățile de inovare și pentru a-și spori capacitatea de a conecta indivizii, sectorul public, mediul academic și întreprinderile pentru a furniza beneficii sociale pentru comunitățile sale. Cinci finaliști vor primi 100.000 de euro fiecare.

Comisia va anunța câștigătorul și clasarea concursului pentru Capitala Europeană a Inovării 2020 în cadrul Zilelor Europene de Cercetare și Inovare care au loc în perioada 22-24 septembrie 2020, arată clujcapitala.ro

coral