Comisia juridică a Senatului reia luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Amânarea a fost cerută de PSD, care a acuzat Guvernul Orban că a trimis la Parlament „o lege proastă, făcută pe picior”. 

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD. Senatul îşi reia activitatea luni dimineaţa, de la ora 9.30.

PSD susține că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară” și că în lege nu este precizată perioada acestor măsuri.

O altă problemă, în opinia PSD, este cea a copiilor cu părinți aflați în izolare sau în carantină. „În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară”, arată PSD.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat indignat de amânarea PSD.

„Amânarea adoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul.

coral