Nu doar temperaturile ridicate din ultimele zile ne-au afectat, ci și țânțarii care au apărut în urma căldurilor. Pișcăturile acestor enervante insecte produc mâncărimi și iritații ale pielii, care uneori vin și cu reacții alergice. Cu toate acestea, există mai multe metode simple prin care îi putem ține la distanță. Noi vă vom prezenta în următoarele rânduri o serie de soluții naturale care alungă țânțarii.

Cum scapi de țânțari. Metode simple și naturale care îi țin la distanță

Odată cu creșterea temperaturilor de la începutul verii, țânțarii încep să-și facă apariția. Cu toate că par mici și fragile, aceste insecte pot crea un disconfort incredibil. Sunt răspândiți în toată lumea, iar numai în România există mai bine de 50 de specii de țânțari.

Din fericire, există și multe metode prin care putem scăpa de țânțari, iar unele dintre ele sunt naturale și foarte eficiente. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum putem să ținem aceste insecte la distanță.

10 soluții naturale care alungă țânțarii

Putem scăpa de țânțari cu ajutorul lămâilor. Cum facem acest lucru? Ei bine, pune câteva felii de lămâie la fiert în 250 ml apă, pentru o oră. Dacă mai este nevoie, vom mai adăuga puțină apă. După ce soluția noastră s-a răcit, o filtrăm și o pulverizăm prin încăperi.

De asemenea, busuiocul este foarte eficient pentru a ține țânțarii la distanță. Poți să pui câteva fire de busuioc în dreptul ferestrelor.

Totodată, poți pune pe pervazul geamurilor ghivece și cu alte plante aromatice precum rozmarin sau pelin.

O altă metodă eficientă și 100% naturală se poate face cu frunzele de nuc. Mai exact, pune într-un vas ceramică sau metal câteva astfel de frunze și dă-le foc. I-a vasul și mergi prin fiecare încăpere, lăsând fumul să se împrăștie. Așadar, concentrația ridicată de iod va ține țânțarii la distanță.

Tot în ghivecele de la fereastră poți să pui cimbru, busuioc sau mărar. Este dovedit faptul că aceste insecte nu suportă mirosul acestor plante aromatice.

Metode naturale cu care scăpăm de țânțari

De asemenea, dacă aveți o lampă de aromaterapie, puteți adăuga în aceasta câteva picături de ulei esențial de mentă, cedru sau eucalipt. Aceste mirosuri vor ține cu siguranță țânțarii la distanță.

Mușcatele sunt flori care te pot ajuta în această situație. Tot în ghivecele de pe pervazurile locuinței tale, poți pune mușcate. Aceste plante nu sunt doar frumoase, ele țin la distanță și acești țânțari enervanți.

O altă plantă care este eficientă împotriva țânțarilor este lavanda. Pentru noi, mirosul acesteia este foarte plăcut și liniștitor, însă țânțarii nu le suportă.

Se știe că nici muștele, dar nici țânțarii nu suportă mirosul de mentă. Așadar, tot ce trebuie să face ca să scapi de aceste insecte este să pui ghivece cu mentă la ferestrele casei tale.

Deși usturoiul este folosit în special la gătit, acesta poate și folosit și în lupta împotriva țânțarilor. Pisează câțiva căței de usturoi și pune-i într-un bol în cameră, iar țânțarii nu vor mai intra în acea încăpere.

Cunoscută și sub denumirea de menta pisicii, Iarba mâței ține de asemenea țânțarii la distanță. Se pare că uleiul esențial pe care această plantă îl degajă este mai puternic decât un spray anti-țânțari. coral