La data de 16 iulie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca împreună cu Secțiile 1-7 Poliție au desfășurat o acțiune punctuală pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

 

Acțiunea a avut drept scop impunerea unui climat de siguranță rutieră și verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, în ceea ce privește obligativitatea portului măștii de protecție de către persoanele aflate în mijloacele de transport în comun.

 

În cadrul acțiunii au fost legitimate 216 persoane, au fost verificate 184 de vehicule și 109 de mijloace destinate transportului public de persoane.        

 

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 124 sancțiuni contravenționale, 105 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea OUG 195/2002, privind circulație pe drumurile publice. 

 

Astfel, au fost aplicate 28 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 50 de sancțiuni pentru alte abateri ale normelor rutiere în vigoare.

 

Polițiștii au reținut 7 permise de conducere, 5 dintre acestea pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric, iar alte 2 permise au fost reținute conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. 

 

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare ale unor autoturisme care nu dețineau Inspecție Tehnică Periodică.

 

Totodată, 19 persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. 

 

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Poliției Locale Cluj-Napoca. coral