Un ministru din Guvernul României condus de Florin Cîțu încasează lunar o pensie de 17.000 de lei, adică undeva la peste 3.000 de euro, în condițiile în care are doar vârsta de 54 de ani.

În acest caz este titularul portofoliului de la Apărare (MApN), Nicolae Ciucă, cel care se află, momentan, în fericita situație de a primi, în fiecare lună, atât pensie, cât și îndemnizația cuvenită ca ministru.

În ceea ce-l privește pe fostul premier interimar, proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat îi va lăsa fără una dintre lefuri.

Din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă rezultă că acesta a încasat în primele sale două luni de pensie de la MApN aproximativ 34.000 de lei, însemnând lunar o pensie de circa 17.000 de lei.

Acestor venituri li se adaugă indemnizația de ministru de circa 13.000 de lei pe lună. Totodată, Ciucă a mai primit şi un venit din activităţi didactice de 3.300 de lei, scrie Adevărul.

De îndată ce proiectul de lege iniţiat de către Guvern care va interzice cumulul celor două venituri, pensie și salariu, Nicolae Ciucă va fi nevoit să-şi suspende pensia dacă vrea să continue în funcţia de ministru.

 

coral