Clujul pregătește 197 paturi de spital pentru plasarea în carantină a unor eventuale persoane infectate cu noul coronavirus.

Pe lângă cele 9 locuri de izolare de la Spitalul de Boli Infecțioase și 55 de locuri de la Clinica de Medicina Muncii, alte 133 de paturi vor fi pregătite în încă 4 locații din Cluj pentru eventualele persoane suspecte de infectare cu coronavirusul din China care ar putea ajunge la Cluj, a declarat, pentru Ziua de Cluj, prefectul Mircea Abrudean. 

"Două locații sunt clare, este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt 9 locuri pentru carantinizare și Clinica de Medicina Muncii, cu 55 de locuri. Aș prefera să nu fac, deocamdată, publice celelalte 4 locații. Acestea se află în pregătire și după ce lucrările vor fi finalizate, le vom anunța", a spus Mircea Abrudean.

Potrivit prefectului, Clujul dispune în acest moment de două mijloace de transport specializate, echipate corespunzător pentru preluarea și izolarea eventualelor persoane infectate.

„Vorbim, repet, doar de cazuri potențiale. În carantină vor intra doar cei care vin din cele 11 localități afectate din Italia. Posibilitatea ca ei să ajungă la Cluj este extrem de mică, aceștia fiind, teoretic, în carantină acolo”, a mai spus Abrudean.

Prefectul a amintit faptul că pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj, poarta prin care eventuale persoane infectate ar putea ajunge la Cluj, au fost implementate noi măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. 

coral