Ultimele zile de caniculă au fost suportate cu greu de locuitorii județului Cluj. Oamenii nu sunt deprinși cu temperaturi de 40 de grade, astfel din cauza vremii de coșmar 23 de clujeni au leșinat în stradă în ultimele două zile. 

Medicii de la Ambulanța Cluj au intervenit la aproximativ 600 de cazuri de persoane afectate de caniculă, numărul de solicitări s-a dublat. Potrivit Serviciului de Ambulanță Cluj, 12 persoane au leșinat sâmbătă pe stradă și a fost nevoie de intervenția echipajului de prim ajutor. 

În Cluj-Napoca au fost amplasate puncte unde se distribuie apă populației: stația CTP din zona Minerva (cartierul Mănăștur), Piața Mihai Viteazul, stația CTP din Piața Mărăști și zona Operei Maghiare.De asemenea, pe lângă aceste spații de refugiu în zonele cu circulație intensă din oraș sunt amplasate 46 de cișmele de apă potabilă în Parcul central „Simion Bărnuțiu”, Parcul Rozelor, Piața Mihai Viteazul, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Piața Muzeului, Parcul Primăverii, dar și în parcuri, locuri de joacă sau alte zone din cartiere.

coral