n scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea producerii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru prevenirea zgomotului care ar putea perturba liniștea locuitorilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj –Napoca, Secțiile 2 și 3 au desfășurat acțiuni punctuale pe principalele artere ale orașului. 

Acțiunile s-au desfășurat în noaptea de 14/15 iulie a.c, în intervalul orar 23.00-02.00. 

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 38 de persoane și au fost verificate 33 de vehicule. 

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale conform OUG nr. 195/2002/1991, pentru abateri ale normelor de circulație rutieră.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale. La acțiune au participat și lucrători din cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca.

 

INFRACȚIUNI RUTIERE

 

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 10.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat un conducător auto de 28 de ani, din comuna Căpușu Mare, în timp ce se deplasa pe strada Bulevardul Muncii din municipiu, fără a avea plăcuțe cu număr de înmatriculare montate. 

 

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, autoturismul este radiat din circulaţie din luna ianuarie 2020.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

***

 

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu au depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Baciu,  în timp ce conducea un autoturism pe DC141, în localitatea Suceagu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

 

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că, acesta nu permis de conducere. 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. 

***

 

La  data de 15 iulie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 103J, pe raza comunei Sâncraiu, conducătorul auto nerespectând semnalele agenților. 

 

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, până în afara localității, unde a fost oprit. 

 

În urma verificărilor s-a stabilit că la volanul autoturismului se află un bărbat de 35 de ani, din Cluj Napoca, care nu posedă permis de conducere. 

 

De asemenea s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de  0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

 

***

 

La data de 15 iulie a.c, în jurul orei 21.10, poliţiştii din cadrul Secției 8 Politie Rurală Huedin au depistat un conducător auto de 62 de ani, din comuna Mărgău, în timp ce se deplasa pe DJ 108 C, în localitatea Răchitele, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Polițiștii au procedat la testarea acestuia, rezultând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.  coral