O dantură sănătoasă și frumoasă te ajută să mănânci corect, să zâmbești fără rețineri și să-ți păstrezi întregul organism sănătos. De asemenea, o dantură fără reproș te face mai fericit și mai sigur pe tine, atunci când interacționezi cu ceilalți.
Datorită tratamentelor și tehnologiilor dentare moderne din stomatologie, orice problemă estetică a dinților se poate trata, iar tu poți zâmbi mereu încrezător.
Iată 3 soluții optime prin care poți avea un zâmbet frumos și sănătos.

  1. Sistemul de implanturi dentare

Astăzi, stomatologia te ajută prin multe soluții să-ți refaci dinții afectați de diversele afecțiuni dentare. Chiar și restaurarea totală a danturii se poate realiza într-o singură zi. În acest caz, un sistem de implanturi dentare vine în ajutorul tău și îți redă zâmbetul dorit, indiferent de vârstă sau de problemele generale de sănătate cu care te confrunți.
Implanturile dentare sunt o metodă sigură de înlocuire a dinților pierduți cu rădăcini artificiale. Acestea sunt confecționate din titan, care se inserează în os, biocompatibil cu organismul uman.
Ce trebuie să mai știi este că aceste implanturi pot fi plasate imediat după extracția dinților afectați. Practic, într-o singură ședință, medicii chirurgi fac extracțiile dentare, repară osul afectat de infecții, pregătesc și curăță zona pentru inserarea implanturilor dentare. Totul se face rapid și fără durere, datorită procedurilor moderne.
Printre beneficiile sistemului de implanturi dentare se numără confortul. Astfel că intervenția chirurgicală se face doar cu sedare conștientă, pentru ca tu să nu simți durere sau disconfort pe toată perioada operației.
Ce e interesant la acest sistem este că a doua zi vei avea din nou dinți ficși. Adică, imediat după intervenție, echipa medicală ia amprente pentru realizarea lucrărilor dentare provizorii. A doua zi vei reveni în clinică și ți se va monta lucrarea, cu care vei sta timp de 6 luni. Iar după ce trece perioada de vindecare, te vei întoarce la clinica dentară și ți se va monta lucrarea protetică fixă.

  1. Coroane dentare

Potrivit WebMD, refacerea danturii cu coroanele dentare îți schimbă radical aspectul și funcționalitatea dinților.
Aplicarea acestora se face printr-un sistem computerizat digital, care te ajută rapid să ai un zâmbet natural și funcțional. O coroană dentară poate fi aplicată astăzi într-o singură oră, în cabinetul dentistului.
Coroanele dentare învelesc complet dinții și îți îmbunătățesc aspectul estetic. Ele pot fi realizate din diferite materiale, dar cele mai bune sunt coroanele din ceramică, pentru a fi cât mai asemănătoare cu dinții naturali. Mai mult, ceramica este special făcută să dureze și să reziste mulți ani din momentul aplicării.

  1. Fațete dentare

Fațetele dentare sunt o altă dezvoltare utilă a stomatologiei moderne, schimbând foarte mult persoanele care au beneficiat de ele. Sunt piese protetice subțiri din ceramică ce învelesc partea vizibilă a dinților. Fațetele se pot realiza fie din porțelan, fie din materiale compozite cu rășini.
Fațetele dentare sunt alese de persoanele care își doresc un zâmbet impecabil, la fel ca al vedetelor de la Hollywood, dar și de acele persoane care au mici imperfecțiuni la nivelul dinților, precum ciobirile, fracturile, abraziunile sau chiar și petele colorate ori culoarea îngălbenită a danturii.
Este bine să mai știi că dacă ai probleme dentare, precum carii dentare sau depuneri de tartru, dentistul mai întâi ți le va trata și mai apoi va aplica fațetele.
Culoarea fațetelor se alege împreună cu medicul protetician, în funcție de fizionomia feței.
Avantajul major al fațetelor dentare este că nu se mai pătează de la consumul de alimente colorate și nici de la cafea sau țigări.
Acum, o vizită la dentist este nedureroasă, iar aparaturile noi și echipamentele performante prezente în clinicile stomatologice te ajută să treci confortabil și rapid peste tratamentele cu implanturi dentare, coroane sau fațete dentare. Implanturile dentare sunt o soluție sigură, de lungă durată pentru înlocuirea dinților și poate cea mai bună modalitate de a vă recupera zâmbetul pierdut.
Cu o dantură sănătoasă vei fi mai încrezător, iar când zâmbești cu încredere, zâmbești mai des! Acest lucru are un impact pozitiv asupra fericirii, sănătății generale și interacțiunii cu ceilalți.

 

coral