Condamnare definitivă pentru Marcelus Souca Samuel, pedofilul clujean prins în flagrant cu o fetiță pe care o abuza sexual în zona Expo Transilvania din Cluj Napoca.  În dosarul în care bărbatul a fost condamnat există 7 părți vătămate, dar potrivit rechizitoriului el a abuzat sexual 10 copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Decizia instanței a mărit cu câte 10.000 euro daunele pe care pedofilul trebuie să le plătească către două dintre victimele lui.

Culmea este că Souca a încercat să violeze copii și în trecut, a fost condamnat la închisoare, dar eliberat condiționat de doi judecători celebri din instanțele clujene. În scurt timp a recidivat încercând să violeze fetița unui prieten.

Curtea de Apel Cluj a dat o decizie definitivă în procesul în care pedofilul clujean Marceluș Souca a fost judecat. Magistrații Curții de Apel Cluj au decis să mărească cu câte 10.000 de euro daunele pentru două dintre victimele lui, menținând condamnarea de 30 de ani de închisoare cu executare, arată Gazeta de Cluj.

”În baza art.421 pct.2 lit.a Cpp admite apelurile declarate de către părţile civile T. A , şi T. V. I., împotriva s.p. 258/24.02.2022 a Judecătoriei Cluj Napoca pe care o desfiinţează în parte, doar în ceea ce priveşte cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile apelante şi pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: Majorează cuantumul daunelor morale acordate părții civile T. A. de la suma de 10.000 euro echivalent în lei la data plăţii la suma de 20.000 euro echivalent în lei la data plăţii și părții civile T. V. I. de la suma de 20.000 euro echivalent în lei la data plăţii la suma de 30.000 euro echivalent în lei la data plăţii şi obligă inculpatul SOUCA SAMUEL MARCELUS, la plata acestora.

Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului SOUCA SAMUEL MARCELUS perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv 08.07.2021 la zi. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate care nu contravin prezentei. II. Potrivit art.421 pct.1 lit. b Cpp respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul SOUCA SAMUEL MARCELUS,împotriva aceleiaşi sentinţe. (…) Definitivă. Pronunţată azi, 15 iunie 202, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

În dosarul de fond, Judecătoria Cluj Napoca l-a condamnat pe Souca la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare.

Procurorii au aflat că, într-o perioadă de 11 ani, Souca a abuzat sexual 10 copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, majoritatea victimelor fiind copiii prietenilor lui Souca.

”În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat și/sau agresat sexual victimele”, arată procurorii. ”Profitând de  ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții minorilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului”, se mai arată în rechizitoriu.

coral