Cercetătorii canadieni spun că oamenii spun minciuni privind simptomele Covid-19. Persoanele care nu au vrut să recunoască simptomele s-ar fi temut de presiunea socială.

Un nou studiu realizat de Universitatea Brock din Canada arată ca oamenii spun minciuni atunci când sunt întrebaţi despre izolare şi respectarea recomandărilor. Totodată, cercetătorii spun că aceste minciuni vor fi un obstacol pentru autorităţile care vor să prevină răspândirea virusului, scrie CBC News, preluat de Mediafax.

Mai exact, cercetărea dezvăluie că oamenii confirmaţi cu Covid-19 ascund faptul că au simptome şi mint atunci când sunt întrebaţi despre distanţa fizică respectată.

Echipa a intervievat 451 de americani cu vârste cuprinse între 20 şi 82 de ani. 34% dintre cei infectaţi au negat că ar fi avut simptome atunci când au fost întrebaţi, iar 55% au recunoscut că au ascuns la un moment dat informaţia despre simptomele lor.

De asemenea, o pătrime dintre respondenţi au afirmat că au minţit atunci când au fost întrebaţi despre cât de atent au respectat protocoalele de igienă. Cercetătorii afirmă că rezultatele sunt un semnal de alarmă, iar cifrele pe care le vedem sunt doar o parte din întreaga poveste.

Totodată, oamenii de ştiinţă spun că persoanele care nu au vrut să recunoască simptomele s-ar fi temut de presiunea socială.

coral